Home » Manifesto Catalan

Manifesto Catalan

English – العربيةEspañolDeutschрусский языкFrenchTurkishItalianPolskiCatalan

REMEMBERING – FORGETTING

 

RECORD – OBLIT

9 de Novembre de 2014 – 25è Aniversari de la caiguda del mur de Berlín

En motiu de la commemoració s’han programat nombrosos esdeveniments i exposicions que es desenvoluparan al llarg de tot l’any, i que s’ocuparan d’abordar i analitzar entre altres els següents temes: l’origen i la construcció del mur, la separació geogràfica d’Alemania i la seva capital tenint en compte l’impacte econòmic i la segregació social que va suposar, la Guerra Freda i el triomf pacífic de la seva caiguda.

L’objectiu de l’acció inicial del nostre programa particular és el de demostrar a la societat que tant la pau com la llibertat i el benestar social no estaven garantitzats, i que fou realment complicat aconseguir el consens d’una forma pacífica. Fent un cop d’ull i un recorregut al llarg d’aquests últims vint-i-cinc anys, hom pot concloure que ens hem recuperat dels efectes del mur, i que es quelcom que els europeus hem superat.

Però, quins han estat els objectius aconseguits? Realment podem afirmar que es un capítol conclòs de la nostra història? O potser no hauríem d’afanyar-nos tant?

Al voltant del món continuen erigint-se aquestes barreres de segregació. En l’actualitat en trobem més de catorze. Murs que, com el de Berlín, separen famílies i comunitats senceres, condemnades a un oblit i un aïllament del reste.

Volem acostar-nos a la societat i cridar l’atenció sobre un tema que, de vegades, no té gran ressò en els medis de comunicació. Apropar a la gent la realitat d’altres éssers humans, dels quals sembla que ens haguem oblidat. Busquem proposar una lluita en la consciència individual entre el record i aquest oblit. Una lluita de la memória cap a quelcom, que haguéssim desitjat, que mai hagués succeït. Perquè „aquells que no recorden el passat, estan condemnats a repetir-l’ho“.

Junts volem apropar-nos a vosaltres, captar el vostre interès i convidar-vos a la reflexió, evitant així que el tema caigui de nou en l’oblit. Junts conseguirem que la caiguda d’aquests murs no sigui només un somni.

Estem per tant convençuts, en la mateixa direcció que en Willy Brandt apuntava en el seu discurs la nit de la caiguda del mur de Berlín, que ELS MURS CAURAN, I AMB ELLS LA PAU, L’HARMONIA I EL BENESTAR NO SERÁ QUELCOM RESERVAT A UNS POCS.

Pin It on Pinterest